Inuittenes HelseHemmelighet

Dråpe ikon

Høy konsentrasjon av essensielle fettsyrer

Bærekraft ikon

Dokumentert helseeffekt og bærekraft

Mann, dame og barn ikon

Anbefales for både barn og voksne

Hva i all verden kan det komme av at inuittene har veldig lave forekomster av hjerte-og-karsykdommer?

Det var akkurat det tre dansker ville finne ut av i 1970, da de reiste til Grønland for å studere akkurat dette. Fettinntaket i kosten var meget høyt, men forekomsten av hjerte-og-karsykdommer var likevel veldig lave. Hvordan kunne de likevel være sunne? På 70-tallet levde inuittene på Grønland fortsatt svært tradisjonelt, og deres kosthold inneholdt blant annet et høyt nivå av fett fra havpattedyr. De danske forskerne konkluderte med at inuittenes gode helse var på grunn av deres kosthold.

Det er dette som inspirerte oss til å framstille Iglo selolje. En olje som er utvunnet av spekket på grønlandssel, fra områdene rundt Newfoundland i Canada. Oljen har høyt innhold av de sunne fettsyrene DHA, EPA, samt DPA.

Helsemyndighetene anerkjenner helseeffekten av EPA og DHA, som bidrar til hjertes normale funksjon. Den gunstige virkningen oppnås ved et daglig inntak av 250 mg EPA og DHA, hvilket dekkes av døgndosen til Iglo selolje.

Benytt deg av introduksjonstilbudet på Iglo selolje, og få 50% rabatt i dag. Bestill her.

Iglo selolje inneholder flere spennende ingredienser. Vi har allerede nevnt DPA, som man finner naturlig i store mengder i seloljen. For ekstra helseeffekter har vi tilsatt Vitamin D-3. Dette er et vitamin så mange som 1 av 3 nordmenn har for lite av i blodet. Altså under grenseverdiene satt av helsemyndighetene våre. Det er kanskje ikke så rart, med tanke på lange vintere, og for å ikke snakke om mørketiden i nord. At vi nordmenn tilbringer mer og mer av tiden vår innendørs bidrar heller ikke positivt.

Så hvorfor er det så viktig med tilstrekkelig D-vitamin i blodet? Helseeffektene myndighetene peker på selv er intet mindre enn at Vitamin D:

  • Bidrar til å opprettholde normale knokler
  • Bidrar til å opprettholde normal muskelfunksjon
  • Bidrar til å opprettholde normale tenner
  • Bidrar til immunsystemets normale funksjon
  • Bidrar til normalt opptak/utnyttelse av kalsium og fosfor
  • Bidrar til normale kalsiumnivåer i blodet
  • Spiller en rolle i celledelingsprosessen

Selv om inspirasjonen til Iglo selolje kommer av inuittenes helse, deres inntak av fett fra sel og tre danske forskere, ser vi fort nytten av å kombinere dette med et skikkelig tilskudd av Vitamin D-3 for oss nordmenn.