Forskere

Hvorfor er kroppen helt avhengig av omega-3?

Dråpe ikon

Høy konsentrasjon av essensielle fettsyrer

Bærekraft ikon

Dokumentert helseeffekt og bærekraft

Mann, dame og barn ikon

Anbefales for både barn og voksne

Kroppen din er et eksemplar av verdens fineste maskineri. Som all annen finmekanikk er det viktig å ta vare på den, blant annet med å tilføre essensielle fettsyrer. Dette er fettsyrer som kroppen ikke kan produsere selv, men som den er avhengig av å få tilført gjennom mat og drikke. Disse fettsyrene finnes i fisk og planter, og er altså livsnødvendige

Den korte omega-3-fettsyren kalles ALA (alfalinolensyre), eller plante omega-3. De tre lange omega-3 fettsyrene kalles EPA (eikosapentaensyre), DHA (docosahexaensyre) og DPA (docosapentaensyre), eller marint omega-3.

Omega-3-fettsyrene er essensielle for kroppen vår. De inngår i cellemembranene som er viktig for at cellene skal fungere optimalt. Av disse er det EPA og DHA som er meste interessante. Et daglig inntak av 250 mg DHA og EPA bidrar til å opprettholde hjertets normale funksjon. ALA kan omdannes til EPA og DHA i kroppen, men denne prosessen er så lite effektiv at det anbefales å spise mat eller kosttilskudd som inneholder EPA og DHA istedenfor, om man ikke får dekket sitt behov gjennom den daglige kosten.

Hjernen din trenger også disse fettsyrene. Hjernen inneholder mye langkjedet flerumettet fett, som for eksempel omega-3-fettsyrene EPA og DHA. DHA er viktig for utvikling og vekst av hjernen. DHA bidrar til å opprettholde normal hjernefunksjon og syn. Gunstig virkning oppnås ved et daglig inntak av 250 mg DHA.

I løpet av livet dannes det kontinuerlig nye hjerneceller og forskere mener at fettsyresammensetninga i kostholdet påvirker hvordan vi mennesker lærer. Både omega-3 og omega-6 er viktige for hjernens struktur og funksjon, og det er viktig at inntaket av disse fettsyrene er tilstrekkelig og balansert for å sikre normal utvikling og optimal funksjon av hjernen i alle faser av livet.

Får du ikke i deg nok av disse essensielle fettsyrene i omega-3, så anbefales det å ta et kosttilskudd.
Hvorfor ikke da velge det som kanskje er det meste spennende på markedet?

Bestill din prøvepakke i dag, og benytt deg av kampanjen som gir deg halv pris.